Το καλοκαίρι είναι για πολλούς η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, γιατί έρχεται επιτέλους η ώρα να κάνουν διακοπές, να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν μακριά από το άγχος και την πίεση της δουλειάς ή του σχολείου. Ωστόσο, πολλοί είναι και αυτοί που θεωρούν το καλοκαίρι μια καλή ευκαιρία για να μάθουν Αγγλικά. Ας δούμε τους βασικότερους λόγους που διαμορφώνουν αυτή την πεποίθηση:

Είναι εντατικά

Σε ένα σαφώς πολύ μικρότερο διάστημα (4-8 εβδομάδων), ο μαθητής καλύπτει τη διδακτική ύλη ενός σχολικού έτους. Ασφαλώς για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι ώρες εκμάθησης της γλώσσας ανά ημέρα είναι περισσότερες.

Είναι πιο οικονομικά

Επειδή τα προγράμματα θερινών μαθημάτων διαρκούν συνολικά λιγότερες ώρες σε σύγκριση με αυτά των χειμερινών, το κόστος των διδάκτρων μειώνεται αισθητά.

Είναι πιο ξεκούραστα

Αν και οι ώρες διδασκαλίας ανά ημέρα είναι περισσότερες, η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας γίνεται ευκολότερα χάρη στη στοχευμένη εκπαίδευση. Σκεφτείτε πως οι λοιπές υποχρεώσεις που απαιτούν χρόνο και κόπο δεν υπάρχουν το καλοκαίρι, οπότε μπορείτε να αφοσιωθείτε σε ένα και μόνο στόχο με θετικά αποτελέσματα.

Είναι πολλαπλών στόχων

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή, υπάρχουν προγράμματα που: α) καλύπτουν την ύλη μιας ολόκληρης τάξης, οπότε τον Σεπτέμβριο ο μαθητής εγγράφεται στην επόμενη τάξη, β) κρατούν τον μαθητή σε επαφή με την Αγγλική γλώσσα μέσα από δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες, γ) καλύπτουν τα κενά και τις αδυναμίες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, κάνοντας συχνές επαναλήψεις, ώστε η νέα χρονιά να βρει το μαθητή πιο έτοιμο και σίγουρο για τον εαυτό του, και δ) προετοιμάζουν τον μαθητή για τις εξετάσεις του Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου με στόχο την απόκτηση του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας που τον ενδιαφέρει.