Παιχνίδια

Θέλεις να εξασκήσεις τα αγγλικά σου παίζοντας παιχνίδια στον ελεύθερό σου χρόνο; Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με διασκεδαστικούς προορισμούς, όπου μπορείς να παίξεις παιχνίδια online, να λύσεις σταυρόλεξα και γρίφους, να απαντήσεις σε ξεκαρδιστικά quiz, να ζωγραφίσεις και άλλα πολλά. Πάτησε στο link που επιθυμείς και καλή διασκέδαση!

learnenglishkids.britishcouncil.org

nickjr.com

funfonix.com

eslkidstuff.com

teflgames.com

eslgamesworld.com

syvum.com

manythings.org

Τραγούδια

Σου αρέσει η ξένη μουσική; Γιατί να μην εξασκήσεις ταυτόχρονα και τα αγγλικά σου; Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με μουσικούς προορισμούς, όπου μπορείς να ακούσεις και να τραγουδήσεις αγαπημένες μελωδίες διαβάζοντας τους στίχους. Έπειτα μπορείς αν θέλεις να ελέγξεις αν και κατά πόσο κατάλαβες τι λέει το τραγούδι μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και quiz.

learnenglishkids.britishcouncil.org

talkingdictionary.clubefl.gr

manythings.org

isabelperez.com

Ταινίες

Ένας ευχάριστος τρόπος να εξασκήσεις τα αγγλικά σου είναι να παρακολουθείς ταινίες χωρίς ελληνικούς υπότιτλους. Αρχικά καλό θα ήταν να υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι για να σε βοηθήσουν να συνδέσεις τον προφορικό με τον γραπτό λόγο. Αν το επίπεδό σου, ωστόσο, είναι αρκετά προχωρημένο μπορείς να βασιστείς στην ακουστική σου ικανότητα και να παρακολουθήσεις την ταινία χωρίς κανέναν υπότιτλο. Στα παρακάτω links θα βρεις επίσημα trailers ταινιών, αποσπάσματα, αλλά και ολόκληρες ταινίες δωρεάν, συνεντεύξεις, making of, ασκήσεις κατανόησης και πολλά άλλα!

youtube.com

imdb.com

eflclub.com

Βιβλία

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μάθεις νέες λέξεις και να βελτιώσεις τα αγγλικά σου είναι η ανάγνωση. Ακόμη κι αν ανήκεις σε εκείνους που θεωρούν το διάβασμα επίπονο και βαρετό, ίσως απλά να μην έχεις βρει το κατάλληλο είδος για σένα. Υπάρχουν πολλά είδη λογοτεχνίας (μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι, ποίηση) και αναγνωσμάτων (βιβλία, κόμικς, ημερολόγια, blogs) μέσα από τα οποία σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Η λίστα που ακολουθεί έχει αναγνωστικούς προορισμούς για να διαλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα. Καλό διάβασμα!

free-ebooks.net

gutenberg.org

eslfast.com

miguelmllop.com