Πώς θα μάθεις αγγλικά χωρίς πίεση, αλλά και αποτελεσματικά; Παρακάτω θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Δες το σαν παιχνίδι

Καταρχήν, αν φοβάσαι δεν μπορείς να μάθεις τίποτα. Πρέπει να αντιμετωπίσεις την εκμάθηση της Αγγλικής σαν ένα παιχνίδι. Παίξε με τη γλώσσα. Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου και εξασκήσου. Μη διστάζεις.

Μοιράσου τις γνώσεις σου με άλλους

Εξίσου σημαντικό είναι να μοιραστείς τις γνώσεις σου με φίλους, τόσο με εκείνους που έχουν τον ίδιο στόχο με εσένα, δηλαδή την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, όσο και με εκείνους που έχουν την Αγγλική ως μητρική γλώσσα. Κι αν δεν γνωρίζεις προσωπικά κανέναν που να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, θα ξαφνιαστείς από τον αριθμό των ανθρώπων στο διαδίκτυο που είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν κι ας μην σε γνωρίζουν.

Σκέψου στα Αγγλικά

Εάν μαθαίνεις χρόνια Αγγλικά, τότε έχεις μάλλον νιώσει το περίεργο συναίσθημα που σε καταλαμβάνει όταν συνειδητοποιείς πως σκέφτεσαι στην πραγματικότητα στα Αγγλικά. Μα κι αν ακόμα δεν το έχεις νιώσει, κάνε την αρχή. Όταν σκέφτεσαι κάτι στη μητρική σου γλώσσα προσπάθησε να το ξανασκεφτείς στα Αγγλικά. Έπειτα πες το δυνατά και άκουσέ το ή ακόμα καλύτερα κατάγραψέ το σε κάποιο μαγνητόφωνο και ξανάκουσέ το. Είσαι ικανοποιημένος; Επανέλαβε τη διαδικασία όσο συχνά μπορείς.

Εξασκήσου καθημερινά

Χρησιμοποίησε το περιβάλλον σου σαν ένα καλό εργαλείο εξάσκησης. Για παράδειγμα, βρίσκεσαι στην κουζίνα κι ετοιμάζεις φαγητό. Περιέγραψε τη διαδικασία στα Αγγλικά σαν να δίνεις σε κάποιον οδηγίες μαγειρικής. Ονόμασε οτιδήποτε βλέπεις και κάνεις αργά και καθαρά. Μετά από λίγο θα εκπλαγείς από το πόσες λέξεις σου έρχονται στο μυαλό όταν είσαι χαλαρός και λειτουργείς χωρίς πίεση. Αν πάλι δεν θυμάσαι ή δεν γνωρίζεις κάποια λέξη, σημείωσέ την και αργότερα τσέκαρέ την στο λεξικό.

Πηγή: edudemic.com