Η Φωτεινή Α. Τατσίδου κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αλλά ζει μόνιμα στη Χρυσούπολη Καβάλας. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών, και διατηρεί εταιρία Πληροφορικής.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και δύο ακόμη πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης (BA), των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας και Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Από το 2005 δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα με τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας. Έχει εργαστεί σε Δημόσια Σχολεία, Κέντρα Ξένων Γλωσσών κι ως αυτόνομος οικοδιδάσκαλος.

Έχει παρακολουθήσει διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες, ενώ δίνει το παρόν σε εκδηλώσεις, συνέδρια και εκθέσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της. Θεωρώντας πως η συνεχής κατάρτιση είναι αναγκαία για την βελτίωση της απόδοσης κάθε εκπαιδευτικού ενημερώνεται τακτικά για τις νέες τεχνολογικές τάσεις, τις νέες εκδόσεις βιβλίων, αλλά και τις νέες τεχνικές διδασκαλίας.

Η διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας είναι κάτι που την συναρπάζει, γι’ αυτό και αντιμετωπίζεται με μεράκι, συνέπεια και επαγγελματισμό. Έχοντας την πεποίθηση ότι το σωστό κίνητρο σε συνδυασμό με δημιουργικές δραστηριότητες μπορούν να επιδράσουν θετικά στον ψυχισμό κάθε μαθητή, με αποτέλεσμα να μαθαίνει όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί το θέλει.

Το μάθημα ακολουθεί μία εξατομικευμένη προσέγγιση, προσαρμόζεται δηλαδή στις ιδιαιτερότητες και στον ρυθμό εκμάθησης του κάθε μαθητή ξεχωριστά, για καλύτερα αποτελέσματα. Με σεβασμό προς το λειτούργημα του εκπαιδευτικού βρίσκεται δίπλα στον μαθητή, ανεξαρτήτως ηλικίας και γλωσσικού επιπέδου, για να τον βοηθήσει να κατακτήσει τον στόχο του, όποιος κι αν είναι αυτός.

Φόρμα Επικοινωνίας